top of page

Sprekers

logo%2520vlidz%2520transparant_edited_ed
Saskia Baas.png

Saskia Baas

Directeur Publieke Gezondheid en is tevens directeur van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Rotterdam-Rijnmond

Saskia Baas is directeur Publieke Gezondheid en is tevens directeur van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Rotterdam-Rijnmond. Daarnaast is de directeur Publieke Gezondheid ook directeur van de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Saskia vormt samen met Onno de Zwart de tweekoppige directie Publieke Gezondheid, Welzijn en Zorg van het cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Saskia Baas
Conny Helder

Conny Helder

Raad van Bestuur Tante Louise en bestuurslid Actiz

Conny Helder, bestuurder van tanteLouise en bestuurslid van ActiZ, is genomineerd voor de verkiezing Topvrouw van het Jaar 2020. De finalisten van dit jaar speelden alle drie een belangrijke rol in de zorg tijdens de coronacrisis.

Tante Louise is een brede thuis-zorg organisatie met als missie 'de beste zorg, waar thuis ook is'.

ActiZ is de landelijke branchevereniging van bijna 400 organisaties die zorg bieden aan ouderen, (chronisch) zieken en jeugd. ‘Om de zorgvraag in de toekomst aan te kunnen, wordt het steeds belangrijker dat we als sector samenwerken.’

Conny Helder
Majon Muller.jpg

Majon Muller

Hoofd multidisciplinair COVID-19 onderzoeks-committee.  
Professor in cardiovasculair gerelateerde ouderdomsziekten

Amsterdam UMC, lokatie VUmc

Majon focust in haar werk voornamelijk op de connectie tussen het hart en het brein. Ze is medeoprichter van het Hart-Brein Centrum.

 

“ De huidige medisch specialisten kijken vaak te eenzijdig vanuit hun eigen vakgebied naar deze ouderen. Met dit 'orgaan-denken' kijken ze vaak naar een beperkt probleem van deze ouderen terwijl zij te maken krijgen met veel, onderling afhankelijke klachten. Dit vraagt om een andere aanpak die buiten de huidige lijnen van de geneeskunde valt daarom zijn wij het Hart-Brein Centrum gestart.” 

Majon Muller
foto Tineke Abma.jpg

Tineke Abma

Directeur Vitality & Aging bij de Leyden Academy

Ze is professor Participatie en diversiteit. Ze leidt onderzoek ter versterking van de positie van patiënten in zorg, beleid en wetenschappelijk onderzoek. De inclusie en maatschappelijke participatie van mensen in een kwetsbare situatie hebben haar bijzondere aandacht.

Tineke Abma
Foto Leonique Niessen.jpg

Leonique Niessen

Directeur-bestuurder-toezichthouder in de zorg Reinaerde, Bernhoven, SHMB, Equipe Zorgbedrijven, Erasmus Trustfonds. Auteur van de jaarlijkse Hospital Leadership Monitor.

Leonique Niessen is opgeleid als gezondheidswetenschapper aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij heeft in haar carrière op diverse plekken, in verschillende rollen en vanuit diverse perspectieven in de zorg gewerkt. Van 2010 tot eind 2017 was zij directeur van Santeon, de landelijke ziekenhuisgroep van zeven topklinische ziekenhuizen. Zij bouwde met deze zeven ziekenhuizen het kwaliteitsmerk ‘Santeon’. In 2018 was zij zakelijk bestuurder a.i. van het Institute for Positive Health. Leonique is nu directeur-bestuurder van Nictiz, de kennisorganisatie voor de digitale informatie-uitwisseling in de zorg. Verder is zij toezichthouder bij een aantal zorginstellingen. Leonique is initiatiefnemer en auteur van de Hospital Leadership Monitor, een jaarlijks onderzoek naar het aantal vrouwelijke bestuurders en toezichthouders in alle Nederlandse ziekenhuizen. Dit doet zij in samenwerking met TIAS School for Business and Society in Tilburg.

Leonique Niessen
foto vivian Broex.jpg

Vivian Broex

Voorzitter Raad van Bestuur ZorgSpectrum te Utrecht.

Geboren in Maastricht, studeerde Gezondheidswetenschappen en behaalde haar propedeuse Economie. Zij startte haar  carrière bij  de Stichting  Toekomst Gezondheidszorg en de  Raad voor  de Volksgezondheid en Zorg. Vervolgens  werkte zij enige jaren  bij  zorgverzekeraar Delta  Lloyd, Nuts, Ohra. in 2001 maakte zij de overstap naar de zorg en  is zij  directeur/bestuurder geweest bij de diverse thuis-, kraam- en ouderenzorgorganisaties. Zij was onder andere werkzaam bij  WelThuis (Fundis, Gouda) en sinds 2017 is zij voorzitter Raad van Bestuur ZorgSpectrum.

Vivian Broex
foto MArjolein Tasche.jpg

Marjolein Tasche

Voorzitter van de raad van Bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Haar Doel: een mooi topklinisch ziekenhuis met twee locaties.

Marolein begon haar loopbaan als fysiotherapeut, toen huisarts en nu heeft ze een scala aan bestuursfuncties op haar naam.

Marjolein Tasche
Suzanne van Hoeve
Susanne van Hoeve.jpg
suzannevanhoeve.jpg

Wieteke Graven

Oprichter en voorzitter Stichting Het Potentieel Pakken

Suzanne van Hoeve

Oprichter en voorzitter Stichting Het Potentieel Pakken

 

Het potentieel pakken binnen jouw organisatie- de kansen rondom contractuitbreiding”

Stichting Het Potentieel Pakken heeft als doel om de positie van vrouwen op de Nederlandse arbeidsmarkt te verbeteren, onder andere door het gemiddeld aantal betaalde arbeidsuren van vrouwen te verhogen. Dit doet de Stichting met het oog op de positieve gevolgen voor de economische zelfstandigheid van vrouwen en de arbeidstekorten in sectoren zoals de zorg en het onderwijs en de algehele Nederlandse economie.

 

Hoe kan een deel van het tekort aan zorgpersoneel worden opgelost door (vaste) contracten uit te breiden met meer uren? Hoe kun je dat als organisatie het beste aanpakken? Deze en meer vragen zullen we in deze masterclass behandelen in samenwerking met onze partnerzorginstellingen.

 

Wieteke (voorheen partner bij McKinsey) is oprichter van Stichting Het Potentieel Pakken en houdt zich al enkele jaren bezig met de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt. Deeltijd in de zorg en deeltijd in het onderwijs zijn de eerste initiatieven van de stichting. Suzanne is sinds januari van dit jaar door Rabobank gedetacheerd bij Stichting Het Potentieel Pakken

Janny Bakker

Janny Bakker

Voorzitter Raad van Bestuur Movisie

Responsiviteit is het vermogen van een professional om in te schatten wat werkelijk voor de ander van betekenis is. Janny Bakker-Klein deed haar promotie onderzoek om te begrijpen waarom professionals in het sociaal domein handelen zoals zij dat doen.

Janny Bakker-Klein, voorzitter van de Raad van Bestuur van Movisie, startte ruim twaalf jaar geleden met haar onderzoek, vanuit de verwondering over schrijnende situaties van mensen die in ons land in aanraking kwamen met het brede sociaal domein en die daarin veel leed werden aangedaan. Formeel klopte het beleid en klopten de regels, maar in de dagelijkse praktijk was de toepassing daarvan voor deze mensen niet in hun voordeel. Bakker-Klein wilde begrijpen hoe dat kon, waarom we in het sociaal domein met mensen omgaan zoals we dat doen en waarom het zo moeilijk is om mensen op een voor hen betekenisvolle manier te helpen.

Janny Bakker
Greet Prins
foto Greet Prins.jpg

Greet Prins

Voorzitter Raad van bestuur Philadelphia Zorg - lid Eerste kamer CDA

Greet heeft een indrukwekkende loopbaan. Naast dat ze momenteel bestuursvoorzitter is bij Philadelphia Zorg is ze sinds 2019 geïnstalleerd als lid van de Eerste Kamer namens het CDA. Ze kreeg in 2008 de Galjaardprijs voor een communicatieproject bij het UWV en werd datzelfde jaar tevens 'Communicatievrouw van het jaar' (not for profit). In 2010 werd prins gedecoreerd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en in 2011 uitgeroepen tot 'Zorgmanager van het Jaar'. Ze is gehuwd en heeft twee kinderen.

Bron:wikipedia

Marjolein den Ouden
foto Marjolein_Den_Ouden.jpg

Marjolein den Ouden

Practor & Lector Zorg & Technologie aan Hogeschool Saxion

Hoe zorg je ervoor dat technologie écht wordt geïntegreerd in het leven en werken van mensen? Met als doel: technologie die wordt ingezet als zorginterventie en niet als gadget.

 

De coronacrisis heeft ons laten zien en ervaren dat de gezondheidszorg anders moet én kan worden ingericht. Zorg die eerder vanzelfsprekend 1-op-1, met fysieke nabijheid, werd gegeven werd vervangen door zorg op afstand of niet gegeven. Maar hoe zorg je ervoor dat je de positieve verandering vasthoudt en leert van briljante mislukkingen? Hoe zorg je ervoor dat technologie écht wordt geïntegreerd in het leven en werken van mensen? Met als doel: technologie die wordt ingezet als zorginterventie en niet als gadget. Dit vraagt om samenwerking met cliënten, medewerkers en bestuurders. In deze dialoog laat ik zien hoe je op ieder niveau in een organisatie kunt bijdragen aan deze verandering. Dit betekent dat je niet alleen gebruik moet maken van bestaande technologieën, maar ook actief bijdraagt aan de (door)ontwikkeling van technologie. Technologie wordt pas een zorginterventie wanneer cliënten, medewerkers en de organisatie deze meerwaarde ervaren.

foto%20Tineke%20Jacobs_edited.png

Tineke Jacobs

Voormalig Hoofd IC St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein

lid RVT Maag Darm Leverstichting

(Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar ‘uitzonderlijk gewaardeerde manier van leidinggeven’, voorgedragen door haar team en artsen.)

Wil je rust, overzicht, duidelijkheid en de beste zorg op jouw afdeling/in jouw organisatie? Tineke Jacobs was tien jaar hoofd van de Intensive Care en Medium Care in het St.Antonius Ziekenhuis en maakt je deelgenoot van haar succes als leider.

Als voormalig Hoofd IC Antonius Ziekenhuis weet Tineke hoe belangrijk gemotiveerd personeel is en werken met plezier in een aantrekkelijk team. Zij deelt haar ervaring en geheim van goed leiderschap. En dat het werkt is bewezen! Ze ontving op voordracht van haar team een koninklijke onderscheiding! Inclusief boek-voucher voor de live deelnemers!

Tineke Jacobs
Jessica ter Hofte.png

Jessica ten Hofte

Directeur OCON Orthopedische kliniek.

 

OCON is een categoraal ziekenhuis dat een totaalpakket aan hoogwaardige orthopedische en sportmedische zorg biedt.

Bio Jessica volgt.

Jessica ten Hofte
Ilse%20Drijfhout_edited.jpg

Ilse Drijfhout

Manager Bedrijfsvoering OCON Orthopedische kliniek.

 

OCON is een categoraal ziekenhuis dat een totaalpakket aan hoogwaardige orthopedische en sportmedische zorg biedt.

Ilse Drjfhout
foro Manon van Leeuwen.jpg

Manon van Leeuwen

Klimaatcoach, Ambassadeur Green Deal Zorg voor VWS

Wat is de ecologische footprint van jouw organisatie? Eco-leiderschap, Why Not? Verklein je eigen footprint, word blij en zorg zonder zorgen dat de klimaatdoelstellingen van jouw organisatie worden gehaald.

Eco leiderschap, why not? Een stuk, leuker en eenvoudiger dan je denkt. Bij het klimaatakkoord denken we aan groenvoorziening, een duurzaam pand, afvalscheiding, plasticgebruik, vervoer en medicijnresten. Een imposante en noodzakelijke lijst. Wist je dat je met het verkleinen van je eigen footprint al heel veel kan bereiken? Zowel zakelijk als privé? Manon van Leeuwen, zorgbestuurder en levensgenieter schrok toen ze zich besefte wat ze de aarde aandeed als shoppende city tripper en vrouwelijke leider in een grote leasebak. Ze ontwikkelde een passie voor duurzaam leven en duurzaam ondernemen. En ze geniet. Als moeder, bestuurder, klimaatcoach en eigenaar van de ZustainaBox laat ze op basis van de top 10 uit het boek 'De Verborgen Impact' zien waar je het grootste verschil kan maken. Thuis en in de zorg.

Manon van Leeuwen
Janneke Wittekoek
foto%2520Janneke%2520Wittekoek_edited_ed

Janneke Wittekoek

Cardioloog, Heartlife Klinieken, NLBeter (politieke partij)

Veel vrouwen die bij de huisarts terechtkomen met klachten, krijgen te horen: ‘komt door de overgang’. Veel symptomen líjken ook verdacht veel op overgangsklachten: zweten, een opgejaagd gevoel, vermoeidheid… Om het nog ingewikkelder te maken: in wezen wórden die klachten ook veroorzaakt door de overgang.

Wij vrouwen zijn meester in het bagatelliseren van onze klachten. Bij pijn in de rug of schouders, een opgejaagd gevoel of kortademigheid, bedenken we eerst zelf allerlei redenen waarom we niet naar de dokter hoeven. We zijn druk, we hebben stress, we hebben slecht geslapen... Veel vrouwen luisteren niet goed naar hun lichaam. We willen bovendien niet ‘lastig’ zijn en niet zeuren. Maar dames, neem alsjeblieft je lichaam serieus.Janneke Wittekoek is cardiologe, gezondheidswetenschapper en oprichtster van de HeartLife Klinieken in Utrecht. In haar kliniek biedt ze persoonlijke cardiologische zorg altijd in combinatie met actieve leefstijlbegeleiding, een onderdeel hiervan is de HeartLife FIT club, waarbij Janneke samen met haar patiënten in beweging komt.

Claudia_edited.png

Claudia Geene

Executive Coach, gespecialiseerd in Dienend Leiderschap en Hostmanship

-

De laatste 17 jaar heeft zij zich gespecialiseerd in Dienend-Leiderschap en Hostmanship. Dit zijn twee vormen van leiderschap, waar zij enorm in gelooft. Die bijdragen aan prettigere werkomgevingen, meer rendement en aan een 'sustainable wereld'.

 

Binnen het Greenleaf Center for Servant Leadership Europe is ze 5 jaar directeur en bestuurder geweest van de Greenleaf Academy for Servant Leadership.

Naast haar coachpraktijk werkt ze als kwalificatietrainer MBTI bij het OPP (Oxford Psychologist Press) en als vrijwilliger bij de Gelukskoffer (geven van gelukslessen aan kinderen op basisscholen).

Claudia Geene
Janine Noordhuis.png

Janine Noordhuis

Janine heeft vorige zomer de overstap gemaakt van directeur bedrijfsvoering naar bestuurder. Zij kan terugblikken op een hectisch eerste jaar, waarin zij de sturing op het hier en nu heeft gecombineerd met de stip op de horizon. Dat doet ze door actief de inbreng van anderen op te halen en medewerkers ruimte en verantwoordelijkheid te geven. Het belang van de cliënt staat voor haar voorop: een zorgorganisatie is immers geen koekjesfabriek! Vanuit dit vertrekpunt geeft ze invulling aan strategie en beleid én werkt ze intensief samen met andere zorginstellingen in de regio. Voor haar is vrouwelijk leiderschap niet anders dan persoonlijk leiderschap: verantwoordelijkheid nemen voor de maatschappelijke opgave van de vvt sector, de organisatie en bovenal de mensen die er werken en leven. Daarom gaat zij iedere dag opnieuw de dialoog aan en maakt ze op basis daarvan keuzes. Spannend? Dat zeker. Maar haar overtuiging is: samen kom je verder!

Bestuurder bij Zorgspectrum Het Zand

Janine Noordhuis
Amanda Classen

Amanda Classen

Programmamanager Facilitaire Zaken & Dienstverlening Cordaan

Gastvrijheid is het verhaal van je organisatie vertellen zonder iets te hoeven zeggen

 

Je vrij voelen, ondanks dat je in een omgeving bent die misschien niet je (t)huis is. Duizenden mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben, wonen of verblijven in een zorginstelling. Dan is het belangrijk dat je je thuis kunt voelen. Mee doen en mee tellen zijn dan ook belangrijke pijlers in het nieuwe waardenkader van Cordaan

Na haar opleiding aan de Hoge Hotelschool in Den Haag heeft Amanda jarenlang in diverse leidinggevende functies gewerkt voor Golden Tulip Hotels. Vandaaruit heeft ze haar passie voor gastvrijheid meegenomen naar de Zorg. Eerst in Tergooi, locatie Blaricum en momenteel is Amanda als Manager Facilitaire Zaken verantwoordelijk voor alle Facilitair Teammanagers binnen Cordaan en daarmee een groot deel van de facilitaire organisatie. In 2014 startte ze binnen Cordaan het Programma Gastvrijheid, wat een groot succes werd. Hierbij vond zij het belangrijk dat het programma niet alleen een ondersteuningsmethodiek biedt maar dat methodisch werken aan gastvrijheid echt in de genen van de locaties komt te zitten.

Na het stoppen van het certificeringsprogramma Gastvrijheidszorg met Sterren zocht Cordaan naar een vervolg.

En met succes; dit jaar heeft Cordaan samen met Certificatie in de Zorg het keurmerk ‘Zorg voor Sterren’ ontwikkeld, waarmee zorgorganisaties hun gastvrijheid kunnen toetsen en ontwikkelen. Ze vertelt hoe ook uw organisatie gastvrijheid een bewuste en passende plek kan geven in de totale kwaliteit van zorg.

Amanda Classen
louise van hoorn.jpg

Louise van Hoorn

Rayon Manager Surplus Zorg

Ze begon als Intensive care verpleegkundige, groeide door naar projectmedewerker kwaliteit, kwaliteitsadviseur, consultant in het begeleiden van zorg teams naar nieuwe zorgconcepten, werd senior kwaliteitsadviseur, projectleider meer waardigheid en trots en coach hostmanship en haar fuctie als rayonmanager volgde als logische stap. Louise weet als ervaringsdeskundige als geen ander hoe talent kan groeien. Als rayonmanager is ze dagelijk bezig met het inzetten van de juiste mensen op de juiste plek en om ervoor te zorgen dat het potentieel van collega's optimaal wordt benut.  

Louise van Hoorn
Chantal-Beks_edited.png

Lid Raad van Bestuur de Wever

Stichting De Wever  is een zorgorganisatie voor ouderen met vijftien locaties Midden-Brabant. Het aantal intramurale cliëntplaatsen is 1450. Daarnaast heeft De Wever in 2019 aan 650 cliënten extramurale zorg verleend. In 2019 werd een omzet van ruim 150 miljoen euro gerealiseerd. Er werken zo’n 3000 medewerkers bij De Wever.

Chantal Beks (46) studeerde Gezondheidswetenschappen in Maastricht en daarnaast voltooide zij de Executive MBA aan Tias. Na verschillende functies in de gezondheidszorg te hebben bekleed, vormt zij sinds 2018 de tweehoofdige raad van bestuur van De Wever. Chantal is tevens lid raad van toezicht van Vughterstede en van de Raad van Advies van Wooninc.

Chantal Beks

Chantal Beks
Dominique Haijtema
foto helene Fischer.jpg

Hélène ZwaneveldVoorzitter bestuur Stichting Lable, directeur Zorgontwikkeling @Lable
 

Hélène heeft ruim 30 jaar ervaring in de zorgsector, van uitvoering tot secretaris van RvB. In 2015 heeft zij de overstap gemaakt naar de ICT wereld. De hoge verwachtingen gesteld aan het zorgpersoneel versus het ontbreken van (inzicht in) de juiste middelen om hier uitvoering aan te geven gaf geen voldoening meer. Immers: als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. 

Allerlei technologische ontwikkelingen doen inmiddels de intrede in de zorg. Ontwikkelingen volgen elkaar snel op, het aanbod wordt steeds groter, maar het gebruik in de praktijk valt tegen. Het aanbod sluit vaak niet aan bij de vraag.

Onze uitdaging is om het in de basis goed geregeld te hebben door technologie zo in te zetten dat deze past bij de zorgvraag van de cliënt, én bij zijn behoeftes, gewoontes en wensen, zodat het warme, menselijke zorg ondersteunt en daarmee bijdraagt aan leefplezier en werkplezier in de zorg. 

Dat doen vanuit onze visie samen met organisaties en met behulp van ons zorgdossier Lable Care.

Niet het systeem leidend maar de mens!

Helene Fischer
Nicole-Wilkes-Kindt.jpg

Nicole Wilkes Kindt

Directeur Branding HomeInstead

‘Het overheidsbeleid maakt de senior steeds meer zelf verantwoordelijk voor het organiseren van zijn eigen zorg en ondersteuning”, aldus Nicole Wilkes-Kindt, directeur Branding bij Home Instead Thuisservice Nederland. “Een gevolg hiervan is dat senioren een keuze willen kunnen maken die past bij hun wensen en behoeften. De bestaande, sterk taakgerichte voorzieningen voor ouderen kunnen daar vaak onvoldoende in voorzien. Ons aanbod is in alle gevallen maatwerk, uitgevoerd door onze CAREGivers die we daartoe zelf opleiden, en is beschikbaar voor senioren met een zorgindicatie of op particuliere basis.”

 

Home Instead Thuisservice is een erkende niet-medische dienstverlener voor senioren. Home Instead Thuisservice maakt deel uit van Home Instead Senior Care, ’s werelds grootste dienstverlener op dit gebied en actief lid van the World Dementia Council. Home Instead Thuisservice heeft in Nederland momenteel 30 vestigingen, van waaruit 1.100 CAREGivers maandelijks meer dan 60.000 uur dienstverlening aan senioren leveren.

Nicole Wilkes Kindt
foto Odette.jpg

Odette Hoogland

Hostmanship Specialist

Odette is een duizenpoot, iemand met een groot gevoel voor mensen en hun potentie. 'Niet lullen maar poetsen' had zo maar door Odette bedacht kunnen worden. Ze heeft veel trajecten begeleid en staat bekend als een vrouw die snel schakelt en houd van actie.

Na de hoge hotel school in Maastricht heeft ze ervaringen opgedaan als manager op de SS Rotterdam, heeft ze een aantal jaren als reisleider doorgebracht op vakantiebestemmingen en haar sporen verdiend als merkenbouwer door een tassenlijn mee op te zetten. Ze heeft een passie voor zorg (ouders uit de zorg) en is momenteel interim teamleider bij Quarijn.

Odette Hoogland
Carlijn Simons
Carlijn%2520Simons_edited_edited.jpg

Carlijn Simons

Hostmanship Specialist

Carlijn is Hostmanship Specialist creatief, nieuwsgierig en ziet in iedereen talent. Ze is opgeleid tot Imagineer en heeft meerdere trajecten begeleid o,a, in de verpleeghuis en thuiszorg. Ze wil graag mensen aan het denken zetten over hun eigen impact en leiderschap. Dit doet ze door verbinding te maken en inzichten te bieden. 'word wie je bent' is sinds 2006 haar lijfspreuk zowel zakelijk als privé omdat ze gelooft dat als mensen zichzelf zijn ze instaat zijn tot ongekende dingen.

Foto_Fabio_d%C3%83%C2%A1gata_edited.png

Fabio D'agata

Directeur en coach van SPAT verandert. Auteur "Intelligent bewegen

Door slim in beweging te komen kun je je werk een heel stuk leuker maken en het is voor iedereen toepasbaar

Leer je hoe je beweging slim kunt inzetten om je eigen levensdoelen te bereiken!Hoe kan lichaamsbeweging leiden tot persoonlijke groei en betere prestaties? Door het lichaam te betrekken bij ons dagelijkse werk krijgt persoonlijk leiderschap een nieuwe dimensie. Zo heeft Intelligent Bewegen bijvoorbeeld direct invloed op wilskracht, creativiteit en productiviteit. Het verandert zelfs gedrag op een effectieve, duurzame manier. Je moet alleen wel even weten hoe. Speciaal gericht op de zorg, vertel ik mijn persoonlijke verhaal,geef inspirerende succesvoorbeelden uit de praktijk en wetenschappelijke onderbouwingen leg een directe verbinding tussen het lichaam en persoonlijke ontwikkeling.

Fabio D'agata
bottom of page