top of page

Dé dag om je leiderschap te vergroten

Donderdag 13 oktober vieren we

de nationale dag voor Vrouwelijke Leiders in Zorg en Welzijn

Tijdens deze dag brengen wij de jubileumeditie van hét leiderschapscongres speciaal voor vrouwelijke leiders uit Zorg en Welzijn. Het perfecte moment om samen met je team een leuke dag te beleven vol netwerkkansen, met een goed verzorgde lunch, mooie stands en nog veel meer. En geen zorgen, het inhoudelijke programma is ook zó sterk dat alle mannelijke collega's jaloers zullen zijn.  

Met een goed gevuld hoofdpodium, interactieve masterclasses door ervaren bestuurders en hoogleraren en ronde tafel sessies is dit hét congres om je leiderschap te verdiepen. Naast het interessante programma is er ruimte om je netwerk te vergroten. Een cadeautje, juist in deze tijd. Want met een krachtig netwerk van mensen die elkaar groei en ontwikkeling gunnen, kunnen de mooiste dingen ontstaan.

Wie neem jij mee?

De kracht van...

vrouwelijk

leiderschap

Vergroot je netwerk en ontmoet vele andere leiders uit Zorg en Welzijn

Wat kun je verwachten 13 oktober?

 • Zorgminister Conny Helder opent de dag.

 • College toursessies met Marcel Levi en Janine Vos.

 • Lessen uit het hart van cardioloog Janneke Wittekoek.

 • Scherp je visie aan op actuele uitdagingen en de toekomst van Zorg en Welzijn tijdens de ronde tafelsessies.

 • Interactieve masterclasses met Esmah Lahlah, Tineke Abma, Marjolein Tasche en vele anderen.

 • Een goed verzorgde dag, met lekkere lunch bij Flint Amersfoort.

 • Dagvoorzitter Sabine Uitslag leidt ons door de dag.


Bemachtig gelijk jouw tickets voor het congres op de nationale dag van Vrouwelijke Leiders in Zorg en Welzijn, of informeer naar onze aantrekkelijke groepstickets.

Op het Hoofdpodium:

Zorgminister Conny Helder opent het congres 2022

mailcampconny.jpg

De kracht van...
Stevige Ambities

Als ervaren bestuurder instappen in de nieuwe rol van minister mét complexe vraagstukken maar zónder pasklare antwoorden.

‘Ik heb haast, als we niets doen, lopen we met elkaar tegen de ene muur na de andere de komende jaren.’

 

Dat vraagt om daadkracht en een scherpe visie op zorg. Deze doorgewinterde leider vaart dan ook een stevige koers en juist nu probeert Conny heel dichtbij de mensen te blijven waar het om gaat. Waarbij ze niet bang is om zichzelf in de spiegel aan te kijken. 'Want andere zorg vraagt om ander leiderschap.'

mailcamp janine.jpg

Dynamische College Tour sessie met Janine Vos

De kracht van...
Een ander perspectief

‘Topvrouw van het jaar’, Janine Vos, heeft een indrukwekkend cv en een sterke visie op leiderschap. Zo bekleedt ze diverse bestuursfuncties en is ze lid van de groepsdirectie en CHRO van de Rabobank.

 

Tijdens deze College Tour sessie krijgen we de kans om door haar ogen strategisch te kijken naar het werk van de toekomst.

Welke paralellen en onbenutte kansen ziet zij vanuit haar branche? Hoe ziet goed werkgeverschap er straks uit en wat betekent dat voor digitalisering, klantgerichtheid en het binden van medewerkers?

Dynamische College Tour sessie met Marcel Levi

mailcampmarcel.jpg

De kracht van...
Gezond Verstand

Tijdens deze interactieve sessie gaat Sabine Uitslag, met de zaal, in gesprek met Marcel Levi over zijn visie op leiderschap in Zorg en Welzijn. Deze ervaren zorginnovator heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Tijdens zijn indrukwekkende carrière heeft hij in binnen en buitenland voor uitdagingen gestaan.

 

Hij is scherp over hoe het beter kan in de gezondheidszorg, waarbij de menselijke maat binnen organisaties voorop staat. Doordat hij het niet schuwt om vraagtekens te zetten bij waarom en hoe we de dingen doen, daagt hij anderen uit om na te denken over vanzelfsprekendheden. 

Janneke Wittekoek web 2.jpg

Janneke Wittekoek: lessen vanuit het hart

De kracht van...
Rust, regelmaat en ritme

Als vrouwelijk leider is het essentieel om je eigen vitaliteit en (mentale) gezondheid op orde te houden en je grenzen te bewaken. De werkdruk is overal hoog en dat vergt sterk leiderschap. Uiteindelijk heeft jouw gezondheid (en het voorbeeld wat je daarin geeft) impact op het functioneren van je team. Belangrijk dus om je eigen vitaliteit goed op orde te houden. Hoe draag jij zorg voor je eigen gezondheid? Luister je zelf eigenlijk wel genoeg naar het ritme van je hart? Neem je genoeg rust?

 

Janneke Wittekoek geeft inzicht in je gezondheid en krijg je praktische tips die je kunt inzetten voor gezond leiderschap vanuit je hart!

Masterclassesronde 1 'De kracht van...'

Evelyn Finnema web.jpg

Evelyn Finnema
Hoogleraar en Chief Nursing Officer bij VWS

...Professionele identiteit

In deze interactieve masterclass introduceert Evelyn een conceptueel model over professionele identiteit als basis voor zeggenschap, leiderschap en kwaliteit van zorg. Dit model is ontwikkeld met collega's van het College Opleidingen Zorg van de NFU vanuit de insteek van verpleegkundigen en verzorgenden en breed toepasbaar in alle zorgdomeinen. Ze vertelt waarom dit model juist nú nuttig is, wat de voorwaarden zijn voor professionele identiteit én zeggenschap en daagt je uit om te ontdekken hoe jij, zélf binnen jouw organisatie ruimte biedt hiervoor. 
 

Masterclassesronde 2 'De kracht van...'

Esmah Lahlah web.jpg

Esmah Lahlah
Wethouder Tilburg, beste lokale bestuurder '21

Lahlah kruipt letterlijk in de huid van een ander, zo kwam zij landelijk in het nieuws toen zij een maand lang vrijwillig op bijstandsniveau leefde. Ze zet stevig in op een pragmatische en inclusieve aanpak van welzijnsvraagstukken met een overheid die naast haar inwoners gaat staan.

BESTAANSZEKERHEID | PREVENTIE | MENSELIJKE MAAT

...Empathie

Houd deze website en onze social kanalen goed in de gaten, om op de hoogte te blijven van de masterclasses en ronde tafel sessies.

 • LinkedIn Social Icon
 • Instagram

Aandacht voor Vrouwelijke Leiders

De inschrijving van hét VLIDZ congres 2022 is geopend en al 250 Vrouwelijke Leiders gingen je voor. Reserveer 13 oktober in je agenda voor jou en je collega's:

16f3650a-c8a7-4b47-ada9-28fc1397d824.jpg

Eerdere edities:

Partners & sponsoren

logo's VLIDZ website.png
 • ​We willen met een groep komen, hoe doe ik dit?
  Wil je met meer mensen uit jouw organisatie komen? Jullie zijn van harte welkom! Naast losse en duotickets, bieden wij ook aantrekkelijke groepstickets aan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
 • Wanneer is het volledige programma beschikbaar?
  Richting de congresdatum maken wij steeds meer sprekers en programma onderdelen bekend. Houd deze website en onze socials in de gaten voor alle updates. Iedereen die zich al ingeschreven heeft, wordt via de nieuwsbrief op de hoogte gehouden van het programma en de inschrijfmogelijkheden van de subsessies. Heb je vragen? Laat het gerust weten!
 • Is het congres geaccrediteerd?
  Wij zijn bezig met aanbieders voor de accreditatie voor het congres, heb je hier interesse in? Laat het ons weten.
 • Ik kom met de auto waar kan ik parkeren?
  Parkeergarage Flintplein ligt direct achter Flint en biedt plaats aan 360 auto's. Je krijgt van ons een uitrijkaart. Deze zijn verkrijgbaar bij ontvangst bij de balie voor de badges. Let op als je gebruik wilt maken van een uitrijkaart, gebruik dan niet je creditkaart of een parkeer app.
 • Hoe kan ik dieetwensen doorgeven?
  Er wordt een heerlijke gezonde lunch geserveerd met luxe broodjes maar ook salades en andere gerechten. Een groot deel van de lunch is vegetarisch dit hoef je niet expliciet door te geven. Mocht je speciale dieet wensen hebben geef dit uiterlijk 1 week voor het evenement aan ons door dan kunnen wij het opnemen met de chef.
 • Ik ben geen vrouw(elijke leider) uit de zorg, mag ik ook komen?
  Het congres en onze community is erop gericht om Leiders in de zorg- en welzijnsector bij elkaar te brengen. Val je niet binnen deze doelgroep maar heb je wel interesse? Neem dan contact met ons op.
 • Ik wil liever niet in beeld?
  Tijdens het evenement zullen opnames gemaakt worden. Wilt u niet in beeld geef dat dan aan ons door zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

Powered by

Hostmanship logo mindset def blauw.png
logo-Greenleaf-on-white-new.png

Contact

Vrouwelijke Leiders in de Zorg

vrouwelijkeleidersindezorg@greenleafacademy.nl

 

+31 (0) 35 - 524 7420

Crailoseweg 22
1272 EV Huizen

bottom of page